onsdag 21 oktober 2015

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Jag hittade följande recept på mathem.se och det är visserligen inte Paleo Food fullt ut men jättegott ändå.


Recept från Vilt med Salming
 

Ingredienser 2 portioner

 port
Gör så här:
Skala och skiva löken och bryn den i smör tillsammans med köttet, i en stor vid panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan ytterligare lite smör och bryn dem cirka 4-5 minuter. Rör ner i köttpannan.

Häll grädde, vatten, fond, messmör och timjan i pannan och låt koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen men spar lite till dekoration.

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker, t.ex. gröna bönor eller ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar