INGREDIENSER
GULASCHSOPPA
500 gram | nötfärs |
2 st | gul lök |
1 st | röd paprika |
2 st | morot |
500 gram | krossade tomater |
5 dl | ren (hemmagjord) köttbuljong |
5 dl | vatten |
1 msk | tomatpuré |
1 st | vitlöksklyfta |
1 tsk | kummin |
2 tsk | paprikapulver |
2 tsk | chili |
2 tsk | spiskummin |
0,5 dl | persilja |
Efter tycke & smak | havssalt |
Efter tycke & smak | pepparmix |
Kokosolja eler olivolja att steka i
Receptet är till soppa för 4-6 personer.
Så här gör du
Så här gör du
- Bryn nötfärsen i en stor kastrull
- Skala och hacka löken och tillsätt denna med nötfärsen
- Rensa och dela paprikan i mindre bitar, tillsätt även denna
- Skala och grovriv morötterna, tillsätt och stek samman några minuter
- Tillsätt de krossade tomaterna, köttbuljongen och vattnet
- Rör ihop och tillsätt kryddorna, tomatpurén samt pressa ner vitlöksklyftan
- Smaka av med havssalt och Pepparmix
- Låt koka samman några minuter
- Tillsätt persiljan och servera
Toppa soppan med lite extra persilja och ät den sedan tillsammans med ett härligt paleobröd.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
Jag hittade ovan Paleo Food recept på paleoskafferiet.se och har hypotyreos och gluten intolerans och har letat efter sätt att må bättre så Paleo dieten är perfekt för att jag ska må bättre igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar