måndag 28 december 2015

Kycklingbullar med tranbär och IFD-kryddor

Hittade detta recept på alltomifd.se. Låter som en god lunch eller middag.

Kycklingbullar med tranbär och IFD-kryddor

Kycklingbullar med tranbär och IFD-kryddor


Dessa kycklingbullar är är väldigt annorlunda och fruktigt söta. De passar väldigt bra till en sallad med grönsaker i alla färger. För  den som gillar söta rätter serveras den med en ljummen äppelchutney.
  • 3 skivor mjukt bröd, gärna glutenfritt eller fullkorn
  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl hackade pekannötter
  • 1 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk curry
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hack kycklingfilén i små bitar eller mixa i en matberedare.
  3. Smula brödet i en bunke och blanda med tranbär, pekannötter, kanel, curry, salt och peppar
  4. Blanda med kycklingfilén och tillsätt ägg.
  5. Forma blandningen till små bullar och lägg i en ugnssäker form. Täck formen med folie och baka i ugnen i 15-20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar