Hittade detta recept på alltomifd.se. Låter som en god lunch eller middag.
Kycklingbullar med tranbär och IFD-kryddor
Dessa kycklingbullar är är väldigt annorlunda och fruktigt söta. De passar väldigt bra till en sallad med grönsaker i alla färger. För den som gillar söta rätter serveras den med en ljummen äppelchutney.
- 3 skivor mjukt bröd, gärna glutenfritt eller fullkorn
- 1 kg kycklingfilé
- 1 dl torkade tranbär
- 1 dl hackade pekannötter
- 1 ägg
- 2 tsk kanel
- 1 tsk curry
- Salt och peppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hack kycklingfilén i små bitar eller mixa i en matberedare.
- Smula brödet i en bunke och blanda med tranbär, pekannötter, kanel, curry, salt och peppar
- Blanda med kycklingfilén och tillsätt ägg.
- Forma blandningen till små bullar och lägg i en ugnssäker form. Täck formen med folie och baka i ugnen i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar