måndag 28 december 2015

Ljummen äppelchutney

Hittade detta recept på alltomifd.se. Låter gott både som dessert och till kyckling.

Ljummen äppelchutney

Ljummen äppelchutney

Denna ljumna äppelchutney passar bra som tillbehör till kött, till exempel kyckling. Den passar också utmärkt som efterrätt tillsammans med lite vaniljsås eller glass.
  • 0.5 liter vatten
  • 1 msk pressad juice
  • 2 äpplen
  • 3 msk hackad, färsk mynta
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 dl ekologiska russin
  • 1 tsk kanel
  1. Hacka äpplen i små bitar och låt stå i vatten med citronjuice en stund.
  2. Hacka mynta och riv citron.
  3. Sila äpplena och blanda med myntan, citronen och russin.
  4. Stek alltsammans lätt i en stekpanna tills äpplena börjar mjukna. Tillsätt kanel mot slutet och blanda samman.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar