Snabba Havregryn Över Natten med Olika Smaker (Easy Overnight Oats Flavor Ideas - Berry Chia) - Bär och Chiafrön
En supergod och snabb frukost som är snäll mot magen och Low FODMAP om du väljer lönnsirap och mandelmjölk (jag är allergisk mot nötter och valde kokosmjölk), jag hittade på Cooking Classy som går att variera på många sätt och inspirerar till egna varianter
Jag testade varianten med bär och chiafrön både att kyla över natten och när jag hade bråttom och inte hann förbereda kvällen innan som idag, så gjorde jag ett eget alternativ som är minst lika god och snabb att laga till Jag la till kokosolja eftersom det är extra snällt mot magen när den krånglar och om du är förstoppad bla
God morgon smaklig frukost!
1 portion
Ingredienser
Bas recept
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl mandelmjölk alt kokosmjölk
- 3/4 dl grekisk yoghurt
- salt
- 1 - 3 tsk honung alt lönnsirap
Bär Chiafrön
- 1,2 dl färska bär tex jordgubbar (hackade), blåbär eller hallon
- 1/4 tsk vanilj essens alt vaniljsocker
- 1 msk chiafrön alt linfrön
- 1-2 msk kokosolja valfritt tillägg
Tillagning
Blanda havregryn, mandelmjölk (alt kokosmjölk), smält kokosolja (valfritt), yoghurt, salt och honung (alt lönnsirap) i en burk med lock. Blanda ner smaksättningen du valt, i detta fallet chiafrön Blanda allt, täck med lock och ställ i kylen över natten (minst 8 timmar). Späd eventuellt med mer mandelmjölk alt kokosmjölk efter önskemål och lägg till eventuella toppings som bär eller hackade nötter vid serveringen.
Alternativ tillagning
Blanda havregryn, mandelmjölk (alt kokosmjölk eller vatten), kokosolja (valfritt) och salt i en kastrull och värm på medelvärme i 3-5 minuter tills havregrynen mjuknat. Dra bort kastrullen från värmen. Rör ner yoghurt och lönnsirap. Blanda därefter ner chiafrön. Serveras naturell eller med lite kokosmjölk och toppings som bär eller hackade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar