Eva Renner Fd Österström som hjälper andra må bättre och bli medicinfria genom att äta hälsosammare kost på vikt-igt.com
äter en kost som har gjort henne frisk från Hypotyreos som även fungerar för de med Hashimotos. Jeanette Stewart har också ätit en variant av den kosten och blivit av med knölstruma, och fler personer har blivit helt medicinfria efter ca 1½ år med sådan kost.
Uteslut:
- ALLA de stärkelserika grödorna och deras produkter (i allt) dvs potatis, ris, majs (ris och majs innehåller en annan slags gluten)
- ALLA 4 sädesslagen Råg, Korn, Vete, Havre och ALLA produkter av dessa (alla dessa innehåller gluten ÄVEN ALL Havre)
- ALLT SOCKER/tillsatt socker/raffinerat I ALLT (korvar, skinka, kassler, halvfabrikat mm)
ALLA övriga fröer/nötter/bönor måste man äta väldigt lite av, och ska man äta bönor/fröer/nötter ofta behöver de blötläggas så de kan börja växa(typ i 24 tim) eftersom de innehåller frögifter, när de är ogroddade. Därför kan man utesluta dessa i möjligaste mån till man börjar må bättre och sedan ta in lite någon gång ibland vid festliga tillfällen.
Det som är viktigt för en sköldkörtelsjuk/hormonobalans person är att man läker sin tarm (alltså utesluter allt som skadar den tex alla sädesslag/fröer) men också att man äter bra protein tex kalkon, fet fisk, fågel, osv under tillfrisknandet/hormonbalanseringen
kurera.se/aminosyror-l-karnitin
Eva Renner Fd Österström åt "vanlig" glutenfri kost innan hon började med sin kost och det var först när hon uteslöt de sk "glutenfria" (havre, majs, ris mm ) som hon började få ner sin dos sköldkörtelhormonmedicin.
Dr. Osbourne: Are Oats Safe to Eat on a Gluten Free Diet
Oat Safety Summary:
Oats contain a form of gluten often times referred to as avenin, and this protein represents 12-16% of the total protein found in oats. This in and of itself makes it virtually impossible for oats to be gluten free.
This number is low compared to the 69% gluten protein composition of wheat, and it may in part account for the fact that people report less negative reactions when consuming oats.
It is well established the 20 ppm (parts per million) – roughly the size of a bread crumb is enough gluten to create and inflammatory reaction in patients with gluten sensitivity.
It has also been shown that many patient embarking on a traditional gluten free diet (avoiding wheat, barley, and rye, but not other grains) continue to remain ill.
The diagram below compares the gluten protein content of different grains:
Gluten composition of grains
The bulk of scientific literature investigating oat safety is in agreement that more research is needed before making a blanket statement that oats are safe for everyone.
Some laboratories now offer limited testing for oat allergy. These labs are not accurate enough and do not investigate the inflammatory response to oats in a comprehensive manor, and therefor should not be the basis to include oats in the diet.
Because it is currently not possible to extract the forms of oat gluten known to cause damage out of the cereal, avoidance of oats as a substitute food for a gluten free diet is strongly recommended.
Key Points:
There is no such thing as a “gluten free” oat.
As many as 41% of processed packaged foods labeled gluten free contain enough gluten to cause damage (oats included)
20 ppm exposure can allow for persistent damage
Several types of gluten protein in oats have been shown to cause inflammation
Although often times labeled gluten free, oats contain gluten.
Det finns OLIKA SORTERS gluten i olika fröer:
I de glutenfria varorna finns för det mesta gluten, dvs vetestärkelse, (innehåller gluten) havre, majs, ris mm som när man oftast inte heller tål när man har inflammation i kroppen, så det är ingen idé att äta dem. Man kommer inte må särskilt mycket bättre. Då är det bäst att utesluta de stärkelserika grödorna helt istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar