Hittade ett underbart recept från Låt Maten Bli Din Medicin idag som jag måste testa:
6 bitar/personer
8 st större fikon
1 dl mandel mjöl
1/2 dl krossade mandel
1 1/2 tsk vanilj pulver
1 citron
3 dl kokosgrädde
1 msk honung/agave/kokossocker eller det du vill
3 dl blåbär
Gör så här:
Ta fram blåbär ur frysen och ställ de över ett vatten bad från kranen. Lagom ljummen vatten så tinar de under tiden du jobbar med kakan.
Tvätta din citron och riv skalet. Ställ skalet åt sidan till att blanda sedan i grädden. Mixa dina fikon i en matberedare ordentligt.Hacka mandel i små bitar. Blanda mandelmjöl, krossade mandel, citron saft av 1/2 citron och 1/2 tsk vanilj pulver. Klä om en mindre form med bakpappret och tryck ut degen sen steller du den in i kylen.
Under tiden mixar du kokosgrädde med 1 msk honung (eller mer om du vill ha sötare, smaka av) Blanda in 1/2 tsk vanilj pulver, citron saft av den andra 1/2 citron och skalet. Bre över cheese båtten och ställ i frysen c.10 minuter. Den stelnar fortare. Glöm inte den bara så grädden inte fryser.
Så länge kakan står i frysen blandar du blåbär och 1/2 tsk vanilj pulver. När du tar ut kakan brer du bara den med blåbär. Ringla lätt med honung om du vill ha sötare annars är kakan god så länge är dina blåbär sötare och inte för sura. Du väljer hur söt kakan du vill ha! Äter du vanlig grädde så kan du göra på samma sätt.
Super fräsch dessert som funkar vid alla tillfällen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar