söndag 2 mars 2014
Mango och choklad glasstårta #paleo
Hittade ett recept av Låt Maten Bli Din Medicin
Mango och choklad glasstårta!
Du behöver
glass:
1 mogen mango
3 dl kokosgrädde (fetaste innehållet)
1 citron (saft)
2 msk agave eller honung (om mango inte är söt tillsätt mera sötman)
choklad:
2 bananer
1/2 dl kakao
1 tsk vanilj pulver
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
Börja med glassen som behöver blandas i glassmaskin
Skala mango och skär i mindre bitar. Tillsätt kokosgrädden, citronsaften till den sötma du vill ha. Mixa alla ingredienser i en mixer tills allt blandas väl. Häll över i glassmaskinsbehållaren och låt den gå tills glassen är hård.
Under tiden som glassen blandas så mosar du bananerna ordentligt. Tillsätt kakao, vaniljpulvret och hasselnötsmjölet. Degen ska vara lagom hård och det kan variera beroende på hur stora dina bananer är. Om degen är lös tillsätt mera hasselnötsmjöl.
Dela degen till ungefär 60x40. Den mindre delen så plattar du först på en ca. 13 cm rund bakform sedan när glassen är klar så häller du över den på det första chokladlagret och sedan så plattar du resten över det andra lagret choklad.
Ställ i frysen ca.30 minuter tills chokladen fryser också. Om du inte vill servera glassen efter 30 minuter kan den stå i frysen hur länge du vill men ta ut den 30-45 minuter före serveringen.
Vänd formen upp och ned på en tallrik så lossnar formen när den har tinat en stund i rumstemperatur. Formen lossnar bäst om du blöter en handduk med varmt vatten och lägger den på toppen av formen.
Ringla glassen med honung innan serveringen om du vill ha mera sötma.
Bakformens storlek kan du välja själv. Jag hade 13 cm och tårtan var rätt hög. Räcker till 8 personer
Om du inte har glassmaskin kan du göra glassen i alla fall. Du behöver bara mixa mango, kokosgrädden och agave/honung sedan häller du det över det första lagret av choklad. Ställ i frysen över natten och sedan brer du över det andra lagret av chokladen dagen efter och in i frysen igen.
Lycka till!
a
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar